Heren outfits voor een bruiloft

Door Marjolein Moes | Ads Disclosure | 13/06/2022 09:00
Heren outfits voor een bruiloft
Pak voor heren bruiloft

Een bruiloft kan elke dag van het jaar worden gehouden. Heb jij toevallig een uitnodiging op de deurmat gehad? Dan zal er waarschijnlijk een dresscode zijn. Wat trek jij aan?

De kledingkeuze voor mannen

Als vrouw zijnde is het makkelijker aangezien je één kleur al kunt uitsluiten: wit. Want dit is (meestal) in strijd zijn met de bruid. Maar als de bruidegom een zwart pak draagt, mogen de mannen dan geen zwart dragen? Gelukkig is dit niet het geval, want er zijn talloze mooie black tie suits die je als bruiloftsgast kunt dragen. Het is wel belangrijk dat je je altijd houdt aan de dresscode, want je wilt jezelf én het bruidspaar niet in verlegenheid brengen als je té casual bent gekleed of juist overdressed. Dus ben je benieuwd naar een perfecte outfit voor een bruiloft als gast? Lees dan vooral verder!


Dresscode bij een bruiloft

Regel nummer 1: (ik noemde het hierboven ook al, maar ik benadruk het nogmaals) houd je aan de dresscode! 9 van de 10 keer zul je een dresscode terugvinden op de uitnodiging, het is zaak je hier in ieder geval aan te houden. Of dit nou casual chic is of "A touch of pink", zorg ervoor dat je je kleedt volgens de dresscode zodat je de bruid en bruidegom in ieder geval niet kunt teleurstellen. 

 

Bruiloft kleding voor heren

Onder het rijtje 'bruiloft kleding man' mag een colbert natuurlijk niet ontbreken. Een colbert voor heren is een kledingstuk waarmee je de plank in ieder geval niet mis kunt slaan. Een colbert staat ten alle tijden netjes en chic. Vind je een zwart of donkerblauw exemplaar een beetje saai? Kies dan voor een variant met een print of krijtstreep. Qua broek kun je het beste kiezen voor een mooie, slank gesneden pantalon. Daarnaast kun je natuurlijk altijd als man op een bruiloft in een pak , maar je pantalon hoeft niet per se te matchen met je jasje, hiermee mag je best een beetje experimenteren. Hou je niet van een colbert? Match de pantalon dan met een net overhemd met lange mouwen

 

Bruiloft schoenen voor heren 

Heb je het perfecte pak of een mooie pantalon met blouse gevonden? Dan is jouw bruiloft outfit als man bijna af. De volgende stap is namelijk: schoenen! Want welke schoenen zijn geschikt voor een heer als bruiloft gast? Wij raden aan om je schoenen net als de rest van je outfit aan te passen op de dresscode. Heb je nou geen dresscode? We kunnen je vertellen dat sneakers niet altijd worden gewaardeerd, dus je kunt het beste op safe spelen door middel van een paar nette herenschoenen. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke schoen met gesp of een veter - deze doen het altijd goed! Mocht je niet van de nette herenschoen houden, kies dan voor een chique loafer. Een loafer heeft vaak een flexibere pasvorm, trek je gemakkelijk aan en uit en staat ook perfect onder bruiloft kleding voor een man.

Dit draag je níét op een bruiloft

Last but not least: wat zijn de echte no go's op een bruiloft? Echte no go's zijn: een leren jasje voor heren. Een leren jas is véél te casual en zal daarom niet bij de sfeer van een bruiloft passen. Daarnaast zal het aanstaande bruidspaar het ook niet waarderen als jij verschijnt in een spijkerbroek. Een vest of een hoodie kun je uiteraard ook beter links laten liggen. Twijfel je over je outfit? Gooi een appje in je vriendengroep en vraag wat de rest erover denkt! 

Wat ga jij aantrekken naar de volgende bruiloft?

Liefs MarjoleinMarjolein Moes
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG