Halloween feestje? Hier een paar Halloween 2019 looks!

Door Demi van der Aar | Ads Disclosure | 21/10/2019 10:00
Halloween feestje? Hier een paar Halloween 2019 looks!

Het is wel duidelijk hoe groot de invloed van de Verenigde Staten is, want ook Halloween wordt steeds meer een happening hier in humble Holland. Naast dat we al aardig kunnen griezelen voor de buis met horror films en doodsangsten uit kunnen slaan tijden Walibi Fright Nights wordt er steeds vaker een Halloween party georganiseerd. Hoe leuk is het om een reden te hebben om je te mogen verkleden buiten Carnaval om? Dat dachten wij ook inderdaad!

De leukste Halloween kostuum ideeën!

Wij nuchtere Hollanders hebben het in ieder geval niet verzonnen, want “doe maar normaal want dan doe je al gek genoeg”. Ons verkleden voor Carnaval is een uitschieter binnen onze Hollandse standaarden. Maar we worden steeds losser en staan ook steeds meer open voor de ‘over de top’ Amerikaanse feestjes.

Dus Halloween is onderweg om zich te settelen in de lage landen. Waar komt Halloween precies vandaan? Wat is Halloween? En hoe is Halloween ontstaan? Ik zal even een kort geschiedenislesje geven over deze razend populaire feestdag. Halloween is afgeleid van All Hallows Eve, oftewel Allerheiligenavond. Dit is de avond voor Allerheiligen. Op één november begon in de Keltische kalender het nieuwe jaar en de Kelten geloofden dat alle geesten van de overledenen van het afgelopen jaar op 31 oktober terugkwamen om een levend lichaam over te nemen. Voor de goede geesten werd er eten voor de deuren neergelegd. Om de boze geesten weg te jagen droegen de Kelten maskers. Uiteindelijk is dit vermengd met verschillende tradities en werd er van 31 oktober een feestdag gemaakt om de doden te eren.

De trick-or-treattocht heeft waarschijnlijk zijn oorsprong van de Christelijken die toentertijd op 2 november (Allerzielen) de dorpen rondgingen om te bedelen. In ruil voor voedsel deden zij een gebed voor de dode verwanten van de schenkers.

Op de Halloween avond zoals wij die nu kennen gaan de kinderen, verkleed in ‘enge’ kostuums, langs de deuren om snoep te ontvangen, nadat ze “TRICK OR TREAT” hebben geroepen. Dit is vooral hoe wij het kennen vanuit de Amerikaanse traditie en films. De Halloween kostuums voor de kinderen zijn vaak enge skeletten, gekke weerwolven, griezelige heksen of grappige stripfiguren. Je komt van alles tegen tijdens Halloween.

Ben je op zoek naar een volwassen Halloween kostuum? Dan kom je niet alleen griezelige looks tegen, maar ook sexy en stoere Halloween outfits. Hieronder een aantal looks die je tijdens jouw Halloween party kunt dragen!

  • Cat woman kostuum

Cat woman is denk ik wel een van de bekendste Halloween kostuums voor dames. Deze is elegant, sexy en super vrouwelijk. Zoek je een kostuum voor Halloween met een sophisticated look en een spicy touch? Dan is de leopard catsuit helemaal perfect voor jou! Ben je niet persé fan van een aansluitend kostuum? Dan kun je ook voor een zwarte jumpsuit kiezen die wat losser om je lichaam zit.

  • Scary skelet kostuum

Ook een hele bekende is het skelet. Aangezien Halloween een feest is om de doden te eren is dit natuurlijk een match made in heaven met een skeletten kostuum. Ben je als man op zoek naar een Halloween kostuum heren? Dan hebben we ook een heren skeletten onesie. Niet in de stemming voor een gehele skeletten outfit, maar ben je wel fan van doodshoofden? Dan kun je ook kiezen voor herenmode met een skull print.

  • Heks kostuum

Het heksen kostuum is ook een favoriet. Je kunt voor een engere versie gaan en een zwarte doek omslaan, een grote kromme neus (dan wel mét een grote pukkel) en een hoed op doen. Je zou ook een kijkje kunnen nemen bij de zwarte jurken voor een perfecte herksenjurk. Maar je kunt ook voor de sexy heks gaan en jezelf in een onesie hijsen. Het is aan jou!

  • Halloween accessoires

Van kostuums en Halloween looks, hebben we ook leuke accessoires voor Halloween in de aanbieding. Van sieraden met doodshoofden tot sokken met een gekke Halloween print.

  • Halloween voor kinderen

Voor kinderen hebben we ook hele leuke Halloween accessoires. Zoals deze vleermuis collectie van Pick & Pack. Deze tassen zijn niet alleen super geschikt voor Halloween uitjes, ook zijn ze handig voor schoolspullen (of om snoep in te verzamelen).

Geen Halloween verkleedfeest op de planning voor de kids? Dan kunnen ze ook leuke Halloween items voor naar school dragen. Denk aan een T-shirt of een blouse met spook print. Ook kun je genoeg pyjama's vinden met een leuke, 'spookachtige' print.

Of je nou wel of geen Halloween feestje hebt, een Halloween kostuum is gewoon superleuk om te hebben. Want als je geen Halloween griezelfeest binnenkort hebt, dan ben je alvast voorbereid voor Carnaval! Staat er wel een Halloween party op de planning, dan zijn wij natuurlijk erg benieuwd als wat jij verkleed gaat dit jaar? ;)

Liefs DemiDemi van der Aar
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG