De beste outfit kleuren voor jouw huidskleur deze zomer

Door Olav Traas | Ads Disclosure | 13/07/2022 12:14
De beste kleding kleuren voor jouw huidskleur deze zomer
3 dames met verschillende huidskleuren op de foto in zomerse jurken

Ontdek welke zomerkleuren jij dit seizoen in jouw kast moet hebben!

Het vinden van de juiste kleuren voor jouw favoriete kledingstukken is niet altijd even makkelijk. Je kunt natuurlijk de meest trendy en populaire zomerkleuren van het jaar volgen, maar weet je wel zeker of die kleur wel past bij jouw huidskleur? Bij Kleding.nl helpen we je een hand en hebben onze favoriete zomerse kleuren op een rijtje gezet voor elke type huidskleur, zodat jouw kleding het beste bij jouw past.

 

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten welk type huidskleur je hebt: een koele huidskleur, een warme huidskleur, of een neutrale huidskleur. Om erachter te komen welk type huidskleur jij hebt, kun je naar de aderen in je arm kijken. Zijn jouw aderen duidelijk blauw, dan heb je een koele huidskleur. Zijn de aderen meer olijfgroen, dan heb je een warme huidskleur. Als je niet goed kan inschatten of jouw aderen blauw of groen zijn, dan heb je waarschijnlijk een meer neutrale kleur. 

 

Nu jij weet wat voor type huidskleur je hebt, is het tijd om erachter te komen welke kleuren jij voor deze zomer MOET hebben!

 

Koele huidskleur

Een koele huidskleur heeft vaak een bleke kleur met lichte kenmerken. Vaak zijn de beste kleuren voor deze huidskleur wat donkere kleuren, omdat dit in contrast staat met de lichte huidtype. Maar in de zomer is het natuurlijk belangrijk om over straat te lopen met stralende lichte kleuren. Geen nood, want dit huidskleur type is vaak goed te combineren met groene en paarse pastel kleuren die perfect bij de zomer passen. Daarnaast is wit altijd een veilige optie en geeft het jouw huidskleur een net wat meer getinte uitstraling.

Warme huidskleur

Warmere huidskleuren zijn hebben vaak een meer olijfgroene ondertoon of zijn vaak aan aan de meer getinte en donkere kant. Warme huidskleuren zijn goed te combineren met een groot aantal keuze aan zomerkleuren. Voor de zomer van 2022 zijn wij bij Kleding.nl een groot fan van fell zomerkleuren, zoals rood, roze, oranje, of geel. Als jij een warme huidskleur aan hebt, geef jouw zomer wat kleur met een zomerse jurk in een van deze kleuren, bijvoorbeeld jurken in de kleur rood voor dames

Neutrale huidskleur

Als je een neutrale huidskleur hebt, heb je veel geluk. Bij jouw huidskleur passen bijna alle soorten kleuren, zowel donkere kleuren als lichte en felle zomerkleuren. Kleding in zowel pastel kleuren als felle kleuren, zoals rood en oranje, zijn een goede keuze voor deze zomer.  De kleur geel aan de andere kant is niet de beste keuze voor de neutrale huidskleur, omdat de contrast met dit type huidskleur niet groot genoeg is. The world is yours, als jij een neutrale huidskleur hebt!

Wil je verder nog weten wat voor jurken perfect zijn voor deze zomer? Lees dan onze blog over de zomertrends voor jurken: Zomer 2022: Deze trends voor jurken zijn HOT

Liefs OlavOlav Traas
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG