Zo blijft je bikini of badpak langer mooi

Door Nike Van den Buys | Ads Disclosure | 31/07/2018 14:46
Zo blijft je bikini of badpak langer mooi

De juiste bikini of badpak vinden is altijd een queeste. Vind je er één in een mooie kleur, dan is het model niet goed. Of je ziet online het perfecte exemplaar, die vervolgens weer te duur blijkt te zijn. Struggles! Gelukkig slaag je uiteindelijk altijd en weet je een mooie bikini of badpak op de kop te tikken. Wanneer je die in je bezit hebt, wil je die natuurlijk wel mooi houden. Zon, zee, strand, wassen: het zijn allemaal dingen die nou niet persé lief zijn voor je badkleding. Wil je je bikini op de juiste manier wassen en zo je swimwear langer mooi houden? Volg dan volgende tips en geniet eens zo lang van je badkleding.

Hoe was je jouw bikini of badpak? 

Het kan misschien verleidelijk zijn om je bikini meteen na het zwemmen in de wasmachine te gooien, maar het is beter van niet. De wasmachine beschadigt de vezels van je badkleding waardoor je bikini sneller zal verslijten of zal pluizen. Al is het wel belangrijk om je badkleding na een dagje strand te wassen. Zelfs als je niet bent wezen zwemmen. Zonnebrand bevat namelijk ingrediënten waardoor de stof beschadigd kan raken. Ook bepaalde oliën & mineralen kunnen na een tijdje gele vlekken nalaten als je je bikini niet wast. Verder kan chloor ook schadelijk zijn als je het in je badkleding laat zitten. Wassen is dus de boodschap. Je wast je bikini op de goede manier door deze 30 min in een sopje te weken en vervolgens met koud water uit te spoelen. Laat je bikini of badpak ook zeker niet in de zon drogen, want zo kunnen de kleuren vervagen. Verder mag je badkleding ook niet in de droger. Je droogt je bikini of badpak het liefst op een rekje of stoel binnenshuis. Of ergens in de schaduw kan ook.

Tips om je bikini of badpak langer mooi te houden

  1. Ga niet op ruwe oppervlakken zitten, maar steeds op een handdoek.
  2. Wring je badkleding nooit uit.
  3. Laat je bikini of badpak nooit te lang in het sopje zitten, dan kunnen de vezels namelijk los komen.
  4. Hang je bikini of badpak niet aan een metalen draad om te drogen. Dat kan immers roestplekken veroorzaken. Zeker als je een witte bikini hebt, is het oppassen geblazen. 

Nog geen bikini of badpak gevonden? Dit is onze keuze voor deze hete zomer. 

Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG