7x tassen die je móet hebben!

Door Demi van der Aar | Ads Disclosure | 10/10/2019 12:00
7x tassen die je móet hebben!

Tassen, iets waar wij vrouwen een zwak voor hebben. Zijn het geen pumps of sneakers, dan zijn het wel crossbody’s of clutches. Met een knappe tas en een goed stel schoenen kunnen wij de wereld aan. Want als je het even heel theoretisch bekijkt zul je misschien niet altijd een partner aan een vrouw haar zijde zien, maar wel al-tijd een tas. Want een tas hebben we eigenlijk voor elke dag, elke stemming, elk paar schoenen, elke gelegenheid, elke outfit…etc. Nou tel maar op. Maar! Het zijn allemaal geoorloofde redenen. Dus conclusie: tassen hebben we als vrouw zijnde nooit genoeg!

7 x tassen die je als vrouw móet hebben

Als kers op de taart is het vandaag nationale dag van de handtas. Maar welke tassen moeten we nou eigenlijk écht in ons bezit hebben? Welke tassen mogen gewoon niet missen in onze persoonlijke collectie? Op deze vragen hebben wij hét antwoord! Dus ben je op zoek naar een nieuwe tas die tijdloos is? Lees dan vooral verder.

  • Schoudertas

Deze tas is perfect voor als je naar kantoor moet en je altijd een laptop met je mee moet dragen. Of voor als je nog studeert. De schoudertas heeft namelijk een redelijk ruime inhoud waardoor je ook genoeg mee kunt nemen. Maar ook als je graag van ruimte en eventueel vakjes houdt, is de schoudertas ideaal. Daarbij draagt een schoudertas fijn omdat je aan je schouder vaak meer gewicht kunt tillen.

7x tassen die je móet hebben!
  • Crossbody

Dit is eigenlijk een klein schoudertasje, alleen dan met een langer hengsel. Dit tasje draag je dan schuin waardoor je de tas ook niet kunt verliezen (of als mensen de kolder in hun kop krijgen en je tas willen stelen, dan hoef je niet persé je Kungfu skills op te rakelen). De crossbody is super handig omdat deze niet té groot is, maar groot genoeg om je essentials mee te kunnen nemen.

7x tassen die je móet hebben!
  • Clutches

Een clutch is wel de meest fancy manier om je spulletjes tijden het uitgaan bij je te dragen. Deze kleine tas is jouw bff tijden het uitgaan, want alle benodigdheden voor een avondje clubben kunnen erin. De clutch tas wordt in de hand gedragen en heeft dus meestal geen hengsel. Óf er zit een klein hengsel aan zodat je de clutch aan je pols kunt dragen. Tijdens een chique diner is het kleine tasje ook ideaal aangezien deze klein genoeg is om niet storend te zijn aan tafel. 

7x tassen die je móet hebben!
  • Handtas

De naam zegt het al, een tas die je in je hand draagt of aan je onderarm. Maar welke handtas moet je nou kiezen? Geen zorgen, de handtas is eigenlijk een tas die valt onder het kopje basic necessities, dus bijna elke handtas die je kiest is goed. En waar moet ik die handtas nou kopen? Eh, nou via Kleding.nl natuurlijk, wij hebben een pagina vol met ál jouw favoriete merken. 

De handtas zien we in verschillende maten, maar is meestal wel wat groter dan een crossbody of clutch. Zo kun je er dus ook meer spullen in kwijt. Naast je sleutels, portemonnee en telefoon, kun je ook eventueel een kleine agenda erin kwijt én je make-up tasje. Hierdoor is de handtas perfect voor werk. Maar een handtas zul je weer minder snel meenemen als je cocktails gaat drinken in de stad.

7x tassen die je móet hebben!
  • Shopper

Voor de dames die graag véél spullen meenemen óf voor als je een dagje gaat shoppen, aanschouw: de shopper. Ook bij deze tas verklapt de naam al het lot van de tas, namelijk jouw personal assistant tijdens het shoppen. Want je kunt zo goed als al jouw aangekochte treassures hierin kwijt. Maar ook voor als je naar een tas op zoek bent voor werk of school, dan is de shopper ideaal. Want als jij graag trendy naar school gaat, dan is de shopper een hippe schooltas. Een tas waar een laptop in kan of waar je jouw boeken in kwijt kunt.

7x tassen die je móet hebben!
  • Heuptas

Heuptas, fanny pack, bum bag, belt bag, buideltas, money belt… Oftwel het tasje dat je om de heup draagt en al verschillende comebacks heeft gemaakt. Als we het heel officieel bekijken gaat de buideltas al eeuwen terug. Maar goed, toen was er niet zo zeer sprake van mode, maar meer overleven op een zo praktisch mogelijke manier. Nu mode een manier van leven is, is ook in het heuptasje nieuw leven geblazen. Nadat het in de jaren ’90 eerst werd gewaardeerd en toen weer afgekeurd, werd de fanny pack afgelopen jaar weer een hele hype. En met de juiste redenen, want dit heuptasje is hartstikke handig. Helemaal in combinatie met een high waisted jeans. Ook tijdens uitgaan, want je hebt je handen vrij (in tegenstelling tot de clutch) voor al die cocktails en mooie mannen en/of vrouwen die je tegenkomt in de club. Maar tegenwoordig draag je de heuptas niet alleen om de heupen, de meer fashion way to do it is de fanny pack schuin over het bovenlichaam te dragen. Hooray, for the one who brought back the pack!

7x tassen die je móet hebben!
  • Weekendtas

Last but very not least, de weekender of de weekendtas. Dit is niet een every day tas, maar meer voor wanneer je een weekendtipje gaat maken of voor als je old school uit logeren gaat! Weekendtripjes doen we misschien niet als dagelijkse kost, maar voor die ene keer dát je gaat, is de weekendtas een uitkomst. Dus ook deze tas hoort in jouw ‘essentiële tassen’ garderobe.

7x tassen die je móet hebben!

Zo, dit was dan mijn kleine tassen guide, speciaal voor jou! Wij vrouwen (en mannen) hebben gewoon een aantal basic tassen nodig en dit zijn dé modellen die je so-wie-so moet hebben. Op zoek naar een tas voor bepaalde gelegenheden? Dit zijn ze! Heb je een tas nodig voor school of werk? Lees onze blog over hippe werk- en schooltassen!

Liefs DemiDemi van der Aar
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG